KFUK-KFUM speiderne sin landsleir arrangeres hvert fjerde år, og til sommeren blir det landsleir på Forsand ved Sandnes 2-9.juli. Landsleir er for speidere  som til sommern har gått ut 5.klasse (vandrere) og eldre (dvs. født i 2011 eller før). Andre (foreldre og yngre speidere med foreldre) kan booke seg inn på gjesteområdet som kalles hotelt, og besøke leiren.  Årets leir heter Gnist, og viser til at En gnist er noe lite som setter i gang noe stort, vi kommer alle som vi er med vår gnist, og da skaper vi sammen en stor og flott leir!

På landsleir får hver gruppe tildelt sitt område hvor vi bygger leir; vi får materialer for å bygge, og mat vi selv tilbereder på bål. Gruppene har selv med utstyr for å bygge, telt der vi skal sove, utstyr for matlaging og annet fellesutstyr. Speiderne tar med personlig utstyr for å være på leir en uke.

På landsleir møtes rundt 5000 speidere, hovedsakelig fra Norge, men det pleier også å komme speidere fra andre land. Leirområdet er på størelse med 23 fotballbaner. Den første dagen går med til å bygge opp leiren: bære raier og material, surre spisebord og benker, grave fettfelle og bygge bo. Resten av leirdagene er fylt med spennende aktiviteter og kurs, haik, bading og selvsagt avsluttes hver dag med leirbål og show fra scenen for alle deltakerne. Dette blir kjempegøy!

Pris: Totalpris (reise + leir) blir 3680,- som betales til konto 0532 12 77987 innen 15.5. (dette består av leir 2700,- og reise 980,-).

Pris skal ikke hindre noen å delta, gi beskjed om vi skal søke om støtte Deltagerfondet for ditt barn for deltakelse på leir.

Reise: Vi tar tog til Stavanger og Shuttelbuss til /fra leiren. Toget går fra Oslo S. 1. juli kl 22.25 (vi møtes på Oslo S. kl. 22.00). Vi kommer tilbake 9.juli kl. 20.31 (det er buss for tog fra Kongsberg, så vi kommer til Tollbugata).

Når man deltar på speiderleir må man ha speiderskjorte. Man kan søke utstyrsfondet for å hjelp med innkjøp av skjorte, sekk, og kniv, hvis du trenger det.

Pakkeliste det kan bli noen endringer når leiren kommer med sin offisielle liste. Pakk i ryggsekk, du vil trenge den når du skal på haik.

Det er lurt å pakke i poser i sekken både for å holde det tørt hvis det regner, og for å lettere fine fram hvis alle t-skjoter ligger i en påse og undertøy i en annen.

Ha også med en liten sekkm bag, veske for det du trenger på togreisen, inkludert drikke og en matpakke til frokost på lørdag.

Kiosk/ butikk og lommepenger: Mat og alle aktiviteter er dekket av leirkontingenten, men det kan alikevel være kjekt å kunne kjøpe en is, brus el. Vi har ikke satt noen lommepengegrense, det man kan bruke penger på er kiosken (priser på is, brus ol er nærmere Narvesen enn Rema, Speiderbutikken vil være der, det vil også være en kafe som selger kake, pizza stykker ol.

Leiren ønsker at man betaler med kort, man kan bare betale med kontanter i Speiderbutikken, kafeen og storkiosken, De mindre kioskene tar bare kort.

Haik: Haik er overnattingstur, med de andre speiderne og uten ledere. Det vil være voksent postmannskap og på overnattingsplassene. Vi er meldt på medium lang haik (8 - 12 km på merket sti hele ruten. 150 - 500 meter stigning i delvis ulendt skogs- og fjellterreng), alle speiderne går sammen.

Do og lignende: Det er festivaldoer over hele leiren, ved doene er det vassposter for håndvask (drikkevann hentes i andre vannposter).

Bading: Det er badevann (Haukalivatnet) i nærheten av leiren, man får ikke bade uten at det er voksne med.

Fredag er Globaldag; Det handler om å forstå urettferdighetene i verden, og lære hva vi kan gjøre med det. Vi skal rett og slett tenne gnisten for globalt engasjement gjennom globalmarked og globalløp. Pengene vi samler inn går til prosjektene til KFUK-KFUM Global og spesielt speiderarbeidet i Tanzania.

Vi må bli enige om hva vi skal gjøre på Globalmarkedet og også om noen vil løpe i Globalløpet. De som skal løpe samler sponsorer i forkant av løpet. Sponsorene kan sponse med rundebeløp eller et fast beløp. Man kan også løpe på "spesielle måter".

Lade mobiltelefon: Vi har en ladekasse som vi leverer inn i en ladecontainer som er åpen til bestemte tider, du kan lade mobil og powerbank.

Her er en video over hvordan vi setter opp våre nye telt.